A Varázslat adószáma: 18259704-1-17


1. Mi az az adó 1% és hogyan adhatom bárkinek is?

Adó 1% = a személyi jövedelemadód 1%-a. Amennyiben dolgozol, és adót fizetsz, akkor neked is lehetőséged van erről az 1%-ról rendelkezni. Mindezt egy nyilatkozat kitöltésével teheted.

A nyilatkozatról bővebben:
A nyilatkozatot többféleképpen is le lehet adni
  • Le lehet adni az adóbevallás részeként (a 0853-D számú lap kitöltésével)
  • Idéntől leadható a nyilatkozat az adóbevallástól függetlenül is. Amennyiben valaki nem rendelkezett az adóbevallás során arról, hogy hová kerüljön az 1%, akkor megteheti utólag. Ez esetben a rendelkező a nyilatkozatát egy lezárt, adóazonosító jelével ellátott borítékban május 20-áig eljuttathatja az adóhatósághoz.
  • Lehetőség van elektronikus úton jelentkezőknek is nyilatkozatot leadni! További információkért böngésszétek át az alábbi, APEH által készített füzetet.
  • A nyilatkozat kitöltése nem nehéz: a támogatni kívánt nonprofit szervezet adószámát, és esetleg a nevét kell beleírni. A nyilatkozat végső beküldése határideje 2011. május 20.
2. Mire használja fel a beérkező 1%-okat a Varázslat Közhasznú Egyesület?

Az 1% felajánlásból befolyó összeget egy az egyben a programjaink, a találkozók és táborok finanszírozására fordítjuk.

Amit eddig tettünk:

2005 óta 9 nyári tábor megszervezése (bővebben: http://tabor.varazslat.net)Kaposvári élmény
ÉnekóraSzámtalan találkozó megszervezése az ország különböző területein. Fontosabb helyszínek: Budapest, Pécs, Debrecen, Szeged, Székesfehérvár, Kiskunhalas, Tamási.
Találkozóinkon a résztvevők kulturális programokkal találkozhatnak: múzeumba, kiállításokra járnak, sportprogramokon vesznek részt, és igyekeznek szabadidejüket értelmesen eltölteni.Csodák Palotája
HancúrpajtaJátszóházak szervezése gyerekeknek Pécsen, Kiskunhalason.

Amit tenni szeretnénk:
  • Már szervezés alatt az egyesület újabb tábora 2014 augusztusára. 10 napot fogunk eltölteni Rábcakapin mellett, 20-35 fő részvételére számítunk.
  • Folyamatosan szervezzük találkozóinkat, és szeretnénk a továbbiakban is ezt tenni.

A pénzt egyrészt múzeumbelépőkre, egyéb programok költségeinek fedezésére szeretnénk fordítani. Ezen felül támogatással szeretnénk segíteni a szerényebb anyagi körülményekkel rendelkező tagjainkat, hogy nekik se kelljen anyagi okokból lemondaniuk a táborokon, találkozókon való részvételről.
3. Hogyan adhatom nektek az adóm 1%-át?

a. Ha saját magad készíted el az adóbevallásod:
Amennyiben úgy gondolod, hogy támogatni szeretnéd a Varázslat által szervezett programokat, egyszerű a dolgod. A felül már ismertetett nyilatkozatot ki kell töltened, és az alábbi adatot megadnod:

Szervezet adószáma: 18259704-1-17

Könnyítésképpen elkészítettünk egy már kitöltött nyilatkozatot, ezt INNEN töltheted le. (Egyetlen dolgot módosítottunk az eredetihez képest: a kedvezményezett adószámánál már a mi adószámunk szerepel.) A nyilatkozat letöltése után azonnal kinyomtatható. Ez után be kell írni az adózó nevét, adóazonosító jelét, és a nyilatkozat már postázható is az adóhatóságnak.


b. Ha a munkáltatód készíti el az adóbevallásod:
Ez esetben a munkáltató felé jelezned kell, hogy kinek akarod adni. Ez történhet szóban, vagy a már kitöltött 0853-D nyomtatvány továbbításával.


c. Ha egyszerűsített adóbevallást kérsz (az APEH készíti el):
Ez esetben két lehetőség is van:
  • Az APEH egyszerűsített adóbevallás kérése esetén április 30-áig megküldi a 0853E bevallás ajánlatot a kérvényező címére elektronikus vagy postai úton. Ezen a nyomtatványon belül lesz lehetőség az adó 1%-ot felajánlani.
  • A bevallástól függetlenül is el lehet küldeni a 0853-D számú nyomtatványt kitöltve az illetékes APEH kirendeltségnek.
Az adó 1% felajánlása nem kerül semmibe, de felajánlásával nagyon sokat segíthetsz!

Ha további információkra lenne szükséged, keress bennünket a varazstaborok@gmail.com emailcímen, esetleg telefonon a 06-30/622-98-50-es számon!

Köszönjük, hogy elolvastad az ismertetőnket!

Varázslat Közhasznú Egyesület és Ifjúsági Klub